Keresés ebben a blogban

2013. február 25., hétfő

Kis pohár, nagy pohár valaki nem jól jár

Bár szeretem a különálló darabokat az ebédlőasztalomon, de ez csak a tányérokra igaz, és azokat is csak egy bohókás baráti ebédre vagy a gyermek szülinapi zsúrjára terítve. Az italokat viszont szeretem alkalomtól függetlenül egyforma poharakban kínálni, de az idő haladtával készleteim igencsak hiányossá váltak. Konkrétan, borospohárból csak kettő van itthon, s azok sem egyformák, így ha ketten akarunk inni ugyanabból a palackból, csak az egyikünk jár jól, az, amelyikünk a nagyobb poharat kapja. A pezsgőzésnél jobb a helyzet, ott akár négyen is tudunk ugyanolyan pohárból inni.

A Kosta Boda márkába még akkor szerettem bele, amikor először a kezembe vehettem egy Snöboll gyertyatartót Anna Wolff tervezőnőtől. Ez az üveg azóta is az ebédlőasztalomat díszíti. 

Ha tehetném, márpedig az álmaimban bármi megeshet, Kosta Boda poharakat vásárolnék:

Az elegáns talpas 25 cl-es boros pohár, ami kissé rombusz mintára van csiszolva rendkívül elegáns. Sznobizmus ide vagy oda. Egy tucat ára: 137 592 Ft.

Snöboll gyertyatartó 
A választott pezsgős poharakat  még 80-as években dobták a piacra. A körbe fonott üveg szál jelzi rajta a svéd minőséget és a kézműves kivitelezést. A klasszikus de még mindig modernek számító 18 cl-es pezsgős pohárból egy tucat ára: 123 480 Ft. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése