Keresés ebben a blogban

2013. február 19., kedd

Aludni az Öreg Hölgynél

Szükségem lenne egy teljes hétvégi kikapcsolódásra. Megszállott anyukák, most fejezzék be a post olvasását, ugyanis gyermekmentes szabadságra vágyom! Ráadásul nem itthon. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem már maga az országhatár átlépése plusz kiszakadást jelent a hétköznapokból. 
Az úti cél: Prága. Hosszú évek óta nem voltam ott, és visszavágyom. Szállásként egy óvárosi, négycsillagos hotelt választanék, egy gyönyörűen felújított történelmi épületben: U Staré Paní - A szálloda az Öreg Hölgynél. Már a neve is olyan kedves. A belváros szívében található, néhány percre az Óvárostól. gyalog lehet eljutni a Károly-hídhoz, vagy a kár a Prágai Várhoz. Mindössze öt perc sétára fekszik a zsidó negyedtől is, ahol Európa egyik legszebb zsidó temetője van. 



Pénteki érkezéssel és vasárnapi hazautazással vásárolom a kiruccanást. Az első este rövid sétáról és annál hosszabb vacsoráról szólna. Szombaton engedném, hogy a város teljes egészében magába szívjon, amit egy esti előadással pecsételnék meg a Prágai Állami Operaházban. Vasárnap, ameddig csak lehetséges nem kelnék ki az ágyból, ahová kérném felszolgálni a tradicionális cseh reggelit is, mielőtt még haza kellene indulni.

A szállás két főre, két éjszakára,  luxus apartmanban reggelivel számolva: 64 097 Ft. 
Melyet, a vásárláspárti plasztik fizetne. Álmodozni ugye, milyen jó? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése