Keresés ebben a blogban

2013. május 1., szerda

Epres málna vagy málnás eper?

Most málnát vagy epret termesszek a kicsi erkélyemen? Nagy dilemma. Mi lenne, ha a kettőt egyszerre? A Fragaria ananassa egy eperfajta málna zamattal. A bíborpiros, lédús gyümölcsökben keveredik a mézédes eper és a zamatos málna íze és illata.  Egész nyáron át virágzik és terem. Függő cserépbe akasztva gyönyörű. 
Négy csomaggal rendelek belőle, egy csomagban kettő tő van. 


Mellé vásárolok még a kétszer-termő  csodás málnából is, ami a napos Dél-Tirolból ered. A világ első málnája, mely egy évben kétszer terem, kora nyáron júniustól és késő nyáron augusztustól. Szenzációs keresztezése két ismert málna fajtának: az Autumn Bliss-től származik a szenzációs aroma és a Tulameen-től a tömör és sürű növekedés. Finom erdeimálna aromája van. Erősen ellenálló, fagytűrő, könnyen gondozható tömör növény. Balkonládába nyugodtan termeszthető. Ebből is négy csomaggal rendelek. 


S persze nem hagyom ki az abszolút kedvencemet sem, az epret. A Rimona eper előnye, hogy szintén nevelhető teraszokon, balkonokon virágládából, dézsából. Ez az eperfajta egész nyáron át, sőt késő őszig rengeteg friss gyümölcsöt terem. Három csomaggal rendelek belőle, egy csomagban 3 növény található. 

Összesen 28 070 Forintot fizettem ki, mai álomvásárlásom során. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése