Keresés ebben a blogban

2013. június 30., vasárnap

101. bejegyzés: A roppanós zöldségekért


A rák óta a gasztronómiában az ízek előtt, már az egészség lett a fő szempont számomra. Nem utasítok el semmit végérvényesen, de tény, például húst már alig eszem, fehér cukrot szinte nem is fogyasztok, az adalékanyagokat amennyire csak lehet kiiktatom. A mikrót nem szívesen használom, bár a munkahelyemen rá vagyok kényszerítve. Szeretnék helyette valami mást. 

Régi álmom egy gőzpároló. Egy új konyhából semmiképpen nem hagynám ki. Nem csak magam, hanem a családom egészségéért sem. A gőzsütők 30 és 100 Celsius fok között képesek párolni, illetve ételt sterilizálni 60 és 100 Celsius fok között. Ezen kívül tészta keltetésre, fagyasztott ételek kiengedésére és melegítésre is alkalmasak, anélkül, hogy vizet vonnának ki az ételből, szemben a mikróval. Isteni, mesésen színes és roppanós zöldségeket lehet párolva "főzni" bennük. 

Az általam kinézett luxus márkánál, természetesen olcsóbb, de nem rosszabb gépet is lehet kapni. Ám ha már lúd, legyen kövér alapon, ma este a Küppersbusch EKDG 6900.1E gőzpárolót viszem haza, mindösszesen 929 900 Forintért. Ennyivel csökkentve a kedvenc, vásárláspárti plasztikom kifogyhatatlan keretét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése